Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας απαντάει στη συνέντευξη του Books Plus

Ο συνεργάτης του Books Plus Γιώργος Τρίγκας ρωτάει τον δημοφιλή συγγραφέα και ηθοποιό Κώστα Κρομμύδα για το καινούργιο του μυθιστόρημα. Το "Μια νύχτα ακόμη" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.   


Συνέντευξη - επιμέλεια: Γιώργος Τρίγκας


1. Πείτε μας λίγα λόγια για το καινούργιο σας βιβλίο.
Ποτέ δε μου άρεσε να αποκαλύπτω πολλά από τα στοιχεία ενός βιβλίου. Μου αρέσει η έκπληξη του αναγνώστη, όταν δεν γνωρίζει πολλά για την πλοκή. Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι θα πρέπει να εμπιστευτεί τη γραφή ενός συγγραφέα. Το μόνο που μπορώ να σας πω, σε αυτή τη φάση, είναι πως εκτός από  μυθιστόρημα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω και βιβλίο ύμνο στην ίδια τη ζωή.

2. Η ιστορία του βιβλίου βασίζεται σε αληθινό περιστατικό;
Σχεδόν όλα μου τα μυθιστορήματα είναι βασισμένα σε αληθινά γεγονότα. Αφορμή για να γράψω το “Mια νύχτα ακόμη” στάθηκε μια πραγματική ιστορία, από την οποία, όμως, από ένα σημείο και έπειτα, απομακρύνθηκα εντελώς, με αποτέλεσμα να δημιουργήσω το βιβλίο που θα διαβάσετε.

3. Περιέχει και στοιχεία από τη δική σας πραγματικότητα;
Δε νομίζω πως υπάρχει βιβλίο που να μην έχει έστω και ένα μέρος από την πραγματικότητα του κάθε συγγραφέα. Αν δε συμβαίνει αυτό, νομίζω πως τα βιβλία δεν είναι ζωντανά.

4. Πότε ακριβώς το γράψατε και κάτω από ποιες συνθήκες;
Έγραψα το βιβλίο τον τελευταίο χρόνο, κάτω από συνθήκες κακοκαιρίας, με πολλές βροχές και χιόνια. Ιδανικός καιρός για να γράψει κάποιος.

5. Ποιος ήταν ο στόχος σας αυτή τη φορά;
Δεν έχω κάποιον απώτερο σκοπό όταν ξεκινάω να γράψω. Ολοκληρώνοντας το βιβλίο, θέλω να αισθανθώ ότι έγραψα μια ενδιαφέρουσα ιστορία, που θα παρασύρει τον αναγνώστη σ' ένα όμορφο ταξίδι. Αυτός είναι ο μοναδικός μου στόχος.

Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Καλοτάξιδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου