Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Ο συγγραφέας Δημήτρης Σίμος μιλάει για το καινούργιο του βιβλίο

Ο συνεργάτης του Books Plus Γιώργος Τρίγκας ρωτάει τον δημοφιλή συγγραφέα Δημήτρη Σίμο για την νέα περιπέτεια του αστυνόμου Καπετάνου. Τα "Τοξικά μάτια" κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Bell.


Συνέντευξη: Γιώργος Τρίγκας

 1.      Πείτε μας λίγα λόγια για το καινούργιο σας βιβλίο;
To καινούργιο βιβλίο με τίτλο ‘’Τοξικά Μάτια’’ είναι ένα crime βιβλίο μέσα σε ένα δραματουργικό περιβάλλον, το οποίο απαρτίζουν ήρωες και εχθροί μιας νέας πραγματικότητας. Αυτή η νέα πραγματικότητα του εγκλήματος έχει διαφοροποιηθεί από τις εποχές των ‘’νονών’’ και της άγριας νύχτας. Η νέα εποχή έχει φέρει τα εγκλήματα του λευκού κολάρου έξω από την πόρτα μας. Διαφθορά στο σύστημα, σε έναν χώρο και χρόνο που η δύναμη της ομάδας αποκτά επουσιώδη σημασία.  Τα "Τοξικά μάτια", είναι το μεγαλύτερο συγγραφικό ρίσκο που έχω πάρει καθώς πατά πάνω στην νέα γενιά εγκλήματος. Φυσικά και σε αυτό τον βιβλίο θα συναντήσουμε ξανά τον αστυνόμο Καπετάνο και την ομάδα, αλλά αυτή την φορά στην δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας τους. Είναι ένα ρίσκο που ελπίζω να με δικαιώσει.

 
2.      Η ιστορία του βιβλίου βασίζεται σε αληθινό περιστατικό;
Η έμπνευση της προέρχεται από αληθινό περιστατικό και συνθήκες που αποκαλύπτω στον επίλογο.


3.      Περιέχει στοιχεία και από τη δική σας πραγματικότητα;
Περιέχει στοιχεία από τους δικούς μου προβληματισμός  και από τους δικούς μου φόβους. Πιστεύω πως αυτό το βιβλίο, εμπεριέχει μια συνολική πραγματικότητα που ηθελημένα προσπαθούμε να κρύψουμε.


4.      Πότε ακριβώς το γράψατε και κάτω από ποιες συνθήκες;
Το βιβλίο ολοκληρώθηκε πριν 6 μήνες. Πιο δόκιμο θα ήταν να πω κάτω από τους ήχους ποιων τραγουδιών το έγραψα και όχι ποιες συνθήκες- και αυτά είναι τα τραγούδια του Μητροπάνου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου.


5.      Ποιος ήταν ο στόχος σας αυτή τη φορά;
Ο στόχος είναι να αναδειχθεί αυτή η συγκεκριμένη μορφή του εγκλήματος. Να αφυπνίσει και να ενημερώσει αναγνώστες για τον μεγαλύτερο κίνδυνο αφανισμού του είδους μας. Γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου